Jak vybrat správnou kávu?

Tohle je jeden z nejčastějších dotazů v naší provozovně.

Důležitá kritéria při výběru kávy, na která se Vás náš zaškolený personál v naší provozovně bude ptát jsou – jakou očekávám chuť, čerstvost a v poslední řadě jakým způsobem si tento nápoj připravuji.

Kávu si vybíráme a necháváme pražit v lokální pražírně v ČR, se kterou spolupracujeme již osmý rok. Káva se praží převážně na střední stupeň, tedy City plus, některé jsou praženy o něco světleji. V současné době máme v nabídce přes třicet druhů káv z různých koutů celého světa. Výběr je opravdu rozsáhlý, aby si u nás mohl vybrat každý.

Nabídka obsahuje:

  • robusty, které mají vyšší obsah kofeinu (Uganda, Indie)
  • směs 100% arabiky a robusty pro dosažení větší krémy (Riko)
  • směsi 100% arabik (Delux, Kler)
  • jednodruhové 100% arabiky (všechny ostatní kávy)

Když si nevíte rady nebo jste začátečník a učíte se poznávat chutě, může být pro Vás nejlepší volbou naše vyvážená chuť směsi Delux nebo Kler. Dále řadíme kávy do dvou kategorií, a to s přívlastkem čokolády nebo s vyšší aciditou, neboli kyselostí. Takové kávy mají vyšší obsah ovocité složky, nebo jsou praženy světleji, což tento přívlastek podtrhne. Takto pražené kávy jsou vhodné převážně pro přípravu filtrované kávy nebo způsobem french press.

Při přípravě espressa máte neomezené možnosti výběru kávy bez ohledu na pražení a můžete libovolně zkoušet rozmanité chutě.

Kávu pražíme a distribuujeme každý týden což zaručuje vždy její čerstvost.

Pokud budete chtít kávu mletou, zvolte v objednávce způsob přípravy (mocca konvička, french press nebo filtr) a my ji takto připravíme těsně před odesláním v uzavíratelném sáčku se zipem.

Tip na závěr – když budete vybírat na našem e-shopu, dejte na svou intuici, nebojte se zkoušet, experimentovat s přípravou a najděte tak svou kávu, která Vám bude nejvíce vyhovovat.